Sałata z krewetkami i chilli

salata-z-krewetkami-i-chilli
Coś dla smakoszy pikantnych dań. A dla tych, którzy wolą potrawy mniej palące przełyk proponujemy usunąć z chilli te drobne pestki i już mamy łagodniejszą wersje sałatki. Poza tym dodatek winogron złagodzi smak. Przed spożyciem nie zapomnijcie wycisnąć sok z cytryny.

Przygotowanie:
Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Umytą papryczkę chilli pokrój w paski. Krewetki smaż na głębokim oleju, pod koniec dodaj chilli i czosnek. Na talerzu ułóż mieszankę sałat, krewetki i przekrojone na pół winogrona. Podawaj z ćwiartkami cytryny, posypane sezamem, a całość skrop oliwą. Natkę pietruszki wykorzystaj do przyozdobienia potrawy.

Składniki (dla 2 osób)
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Party
12 krewetek tygrysich
1 papryczka chilli
1 ząbek czosnku
1 cytryna
3 łyżki Oliwy Extra Virgin Borges
Olej do smażenia
1 kiść czerwonych winogron
Natka pietruszki
Garść ziaren sezamu