Mini serniczki lodowe z zieloną niespodzianką

Przygotowanie:
Roszponkę chwilkę zaparzyć wrzątkiem, odstawić do ostygnięcia. Melona umyć, obrać, pokroić w mniejsze kawałki i zmiksować. Dodać roszponkę i ponownie miksować. Jedną galaretkę rozpuścić w jednej szklance wody dodać 2 łyżeczki żelantyny, odstawić. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem dodać melona z roszponką, wszystko delikatnie wymieszać dodać tężejącą galaretkę. Wlać do małych foremek silikonowych lub małych pojemniczków i wstawić do zmrażalnika na około 2-3 godziny. Smacznego!
Przepis i zdjęcie pochodzi ze strony cudaismakiregionu.blox.pl
Składniki:
1/2 opakowania Roszponki Fit&Easy
1/2 melona małego gallo lub gruszka z puszki 2-3 połówki
2 łyżeczki cukru pudru
1 galaretka agrestowa
2 łyżeczki żelantyny w proszku
1/2 wiaderka twarogu zmielonego na sernik