Rukola z truskawkami
W sezonie truskawkowym polecamy połączenie słodyczy tych owoców, goryczki rukoli i słonego smaku sera. Całość polewamy delikatnym sosem pomarańczowo-miodowym, uprażonymi płatkami migdałowymi i... pałaszujemy ze smakiem.
Przygotowanie:
Rukolę wyłóż na płaskie naczynie. Dodaj umyte i pokrojone truskawki. Ser pokrój w kostkę, obtocz w posiekanych listkach mięty i dodaj do pozostałych składników. Całość posyp płatkami migdałowymi i polej sosem przygotowanym z miodu wymieszanego z sokiem pomarańczowym. Dla ozdoby dodaj kilka listków mięty.
Składniki (dla 2 osób):
1 opakowanie Rukoli Fit&Easy
30 dag świeżych truskawek
20 dag sera Feta
5 dag uprażonych płatków migdałowych
1 łyżka posiekanej świeżej mięty
Kilka listów mięty do dekoracji
4 łyżki płynnego miodu
2 łyżki soku z pomarańczy