Zielona bagietka

zielona-bagietka
Przygotowanie takiej kanapki jest dziecinnie proste. I co najfajniejsze - składniki są dostępne przez cały rok, więc można ją serwować kiedy tylko przyjdzie nam ochota.

Przygotowanie:
Bagietkę pokrój wzdłuż, a następnie na ok. 20 cm kawałki, polej częścią przygotowanego sosu i posyp obficie mieszanką sałat. Pomidorki umyj, pokrój w plastry i ułóż na sałacie. Polej pozostałym sosem i posyp ziarnami. Przygotowanie sosu: umyj ogórek, obierz ze skóry, przekrój wzdłuż i przy pomocy łyżeczki wydrąż gniazda nasienne. Następnie utrzyj na tarce i odcedź. Całość wymieszaj z posiekaną miętą, jogurtem i przyprawami.

 

Składniki (dla 3 osób):
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Active
1 bagietka wieloziarnista
1 mały jogurt grecki
1 ogórek
Listki świeżej mięty
10 szt. pomidorków koktajlowych
Garść pestek słonecznika
Przyprawy do smaku: sól, pieprz