Rukola z tuńczykiem i fasolką szparagową

rukola-z-tunczykiem-i-fasolka-szparagowa
Rukola z tuńczykiem i fasolką szparagową. Wielu smakoszom połączenie tuńczyka z ziemniakami wydaje się być dość nietypowe. Grunt to otworzyć się na nowości i oryginalne kompozycje. Przy odpowiednim doborze składników i przypraw można zdziałać naprawdę wiele. Gorąco zachęcamy do wypróbowania tego połączenia. Sałatka jest bardzo smaczna i sycąca. Wasi goście będą nią zachwyceni!

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach - pamiętaj, aby ich nie rozgotować. Fasolkę szparagową ugotuj al dente. Przestudzone ziemniaki pokrój w plastry. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Do półmiska wysyp rukolę, dodaj pokrojone ziemniaki, przestudzoną fasolkę szparagową (jeśli będzie zbyt długa możesz przekroić ją na pół), ćwiartki pomidorów. Całość przypraw wg uznania i polej oliwą z oliwek. Na koniec dodaj kawałki tuńczyka.

 

Składniki (dla 2 osób):
1 opakowanie rukoli Fit& Easy
8 małych ziemniaków
1 puszka tuńczyka w kawałkach
4 nieduże pomidory
20 dag zielonej fasolki szparagowej
4 łyżki oliwy z oliwek
Przyprawy do smaku: tymianek, sól, pieprz