Roladki z cukinii

roladki-z-cukinii
Efektowna i bardzo smakowita przekąska.

Przygotowanie:
Z mieszanki sałat wybieramy listki roszponki. Cukinie myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry, następnie lekko grillujemy (np. na patelni do grillowania). Na przesytgniętych plastrach cukinii kładziemy listki roszponki i pokrojone w paski: pomidory z zalewy, ogórk, czerwoną cebulę. Zawijamy w roladki i spinamy goździkami lub wykałaczką. Roladki serwujemy na pozostałej sałacie, posypujemy ziarnami i podajemy z sosem. Przygotowanie sosu: do jogurtu dodajemy 1 łyżkę majonezu, wyciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i dokładnie mieszamy.

Uwaga: w przepisie można wykorzystać również opakowanie Fit&Easy Roszponka

 

Składniki (dla 2 osób):
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
1 cukinia
1 słoik suszonych pomidorów  w oleju
1 ogórek
50 g ziaren słonecznika i dyni
1 czerwona cebula
200 ml jogurtu
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
Kilka goździków lub wykałaczki
Przyprawy do smaku: sól, pieprz kolorowy, pieprz cayenne