Sałata z awokado, melonem i gotowanymi buraczkami
Przygotowanie:
Na półmisku wyłóż sałatę. Dodaj do niej ugotowane i obrane młode buraczki pokrojone w plastry, melona obranego i pokrojonego w dość grubą kostkę oraz pocięte w plastry awokado. Porwij w palcach kawałek bryndzy i ułóż na całości wraz z orzechami i grzankami. Całość polej dressingiem tuż przed podaniem. Sałatka nabierze charakteru jeżeli orzechy wcześniej zrumienisz na suchej patelni.
Składniki:
opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Active
½ melona typu galia
1 dojrzałe awokado
kilka niewielkich buraczków
pół garści orzechów włoskich
2 łyżki grzanek
70 g bryndzy
Dressing:
8 łyżek oliwy z oliwek
1 posiekany ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
lub octu winnego
odrobina cukru lub miodu
sól, pieprz