Danie z kaszą i soczewicą

danie-z-kasza-i-boczkiem

Przygotowanie:

Kaszę i soczewicę ugotuj zgodnie z zaleceniem producenta. Wymieszaj ugotowaną kaszę z soczewicą.

Boczek posiekaj w drobną kosteczkę, wrzuć na patelnię i podsmaż. Oberwij listki z jednej gałązki tymianku, wrzuć na patelnię do boczku i dodaj czosnek, wymieszaj ciągle smażąc, tak by nie przypalić czosnku, następnie wrzuć Fit&Easy Mix Bordo. Smaż około minuty ciągle mieszając, dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Zdejmij z ognia.

Umieść na talerzu kaszę z soczewicą, na to wyłóż usmażony Fit&Easy Mix Bordo z boczkiem, posyp pestkami dyni.

Smacznego!

Składniki:

1 opakowanie  Fit&Easy Mix Bordo 150g

100g wędzonego boczku

1 ząbek czosnku - wyciśnięty

100 g kaszy pęczak

50g soczewicy zielonej

Świeży tymianek

1 łyżka prażonych pestek dyni

Sól, pieprz do smaku