Sałata z pieczoną polędwiczką, grejpfrutem i czerwoną cebulą
Przygotowanie:
Polędwiczkę oczyść z błon i natrzyj mieszanką z kolendry, posiekanego czosnku, soli, pieprzu i odrobiny oleju. Obsmaż ją na złoty kolor i przełóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na 15 minut. Po wyjęciu z pieca zawiń mięso w folię aluminiową i odstaw do ostygnięcia. Mieszankę sałat wyłóż do naczynia, dodaj do niej fragmenty grejpfruta, plastry polędwiczki, kukurydzę, odsączone plastry imbiru i posiekane oliwki. Całość udekoruj krążkami cebuli. Do tej kompozycji polecam sos winegret lub sos „azjatycki”
Składniki:
Opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Active
1 polędwiczka wieprzowa (300 g)
Ząbek czosnku
½ łyżeczki mielonej kolendry
Sól, pieprz, olej
1 grejpfrut
1 czerwona cebula
4 łyżki kukurydzy
2 łyżki czarnych oliwek
10 płatków marynowanego imbiru