Sałata z krewetkami, melonem, sezamem i marynowanym imbirem

salata-z-krewetkami-melonem-sezamem-i-marynowanym-imbirem
salata-z-krewetkami-melonem-sezamem-i-marynowanym-imbirem

Przygotowanie:
Krewetki zamarynuj (odrobina oliwy, ząbek czosnku, pieprz lub chili) i smaż po 2 minuty z każdej strony. Pod koniec posól. Melona pokrój na kostkę o wymiarach 1,5 cm. Ogórki obierz i pokrój w pół plastry. Mieszankę sałat wyłóż do naczynia, dodaj wszystkie wymienione składniki oraz odcedzony imbir. Posyp całość sezamem. Proponuję sosy: winegretsalsa verde lub z mango i mięty.


Składniki:
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Cool
200 g krewetek
½ melona typu Galia
2 łyżki uprażonego sezamu
50 g marynowanego imbiru
2 ogórki gruntowe