Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami
Przygotowanie:
Posiekaną w rozdrabniaczu cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, sambaloelek, sok z limonki oraz białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe, pomidory suszone i koktajlowe oraz świeżą bazylię, doprawić do smaku solą. Podawać z bukietem kolorowych sałat i chrupiącą bagietką.
Składniki (dla 2 osób):
400 g krewetek Black Tiger 16/20
1 cebula pokrojona w kostkę
3 pokrojone w plastry ząbki czosnku
Miąższ ze 100 g pomidorów
Kilka listków świeżej bazylii
Sok z ½ limonki
4 pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe
4 suszone pomidory pokrojone w plastry
¼ szklanki białego wytrawnego wina
2 łyżki masła ziołowego
1 łyżka pasty sambaloelek
3 łyżki oliwy z oliwek Borges Pure
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Active
Sól do smaku