Sałatka z fetą i grillowanymi warzywami
Przygotowanie:
Cukinię i bakłażana pokrój w dość grube podłużne plastry (bakłażana w grubsze), paprykę w duże trójkąty, cebulę w plastry. Przed grillowaniem warzyw dobrze jest je zamarynować na kilkanaście minut. W misce wymieszaj oliwę wraz z oregano oraz pieprzem. Wymieszaj w niej pokrojone warzywa i odstaw na kilkanaście minut. Grilluj warzywa od 2 do 5 minut z każdej strony (najpierw najtwardsze: cebula, papryka, cukinia i na koniec bakłażan oraz pomidorki w całości). Na sałatę wyłóż grillowane warzywa oraz pokruszony lub pokrojony w kostkę ser. Jako dressing polecam Green garden lub Salsa verde.
Składniki:
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Active
1 duża papryka
1 bakłażan
1 cukinia
1 czerwona cebula
8 pomidorków koktajlowych
100 g fety lub innego wyrazistego sera
1 łyżka suszonego oregano, kilka łyżek oliwy, szczypta pieprzu