Sałatka z grillowanym kurczakiem i boczkiem, z czerwoną fasolą oraz kuminem podana z kolendrowym salsa verde
Delikatna wariacja na temat kuchni z Ameryki Środkowej. Sałatka dość mięsna.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka umyj i zamarynuj w curry, kuminie, soli i pieprzu. Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek ugrilluj z obu stron. Boczek również grilluj lecz bez marynowania. Oba składniki pokrojone w paski wyłóż na mieszankę sałat. Dodaj czerwoną fasolę oraz posiekaną w piórka cebulę. Opcjonalnie możesz dodać kukurydzę z puszki.
Proponowany sos to salsa verde z mocnym akcentem kolendrowym.
Składniki:
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
1 filet piersi z kurczaka
4 plastry boczku
½ szklanki czerwonej fasoli
¼ łyżeczki mielonego kuminu
¼ łyżeczki curry
½ małej czerwonej cebuli
Sól, pieprz