Sałata z grillowanymi krewetkami i szpinakiem

salata-z-grillowanymi-krewetkami-i-szpinakiem
salata-z-grillowanymi-krewetkami-i-szpinakiem

Przygotowanie:
Krewetki zamarynuj w oliwie, soku z cytryny, chili, posiekanym czosnku oraz pieprzu. Ugrilluj je na patyczkach od szaszłyków lub patelni grillowej z odrobiną oliwy (1,5 minuty z każdej strony). Na koniec owoce morza posól. Do naczynia wysyp mieszankę sałat oraz szpinak, dodaj połówki pomidorków i krewetki. Taką kompozycję proponuję podać z sosem salsa verde na bazie natki pietruszki lub z dressingiem marie-rose.


Składniki:
½ opakowania Mieszanki sałat Fit&Easy Active
½ opakowania Szpinaku Fit&Easy
200 g obranych krewetek
15 pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
Odrobina chili
Sok z ½ cytryny