Sałata z wątróbkami drobiowymi z karmelizowanym jabłkiem i rozmarynem

salata-z-watrobkami-drobiowymi-z-karmelizowanym-jablkiem-i-rozmarynem
Nietypowe połączenie podrobów z sałatą. Sam sos, który proponuję, również jest nieco inny. Całość jednak bardzo charakterna i wszystko ze sobą współgra.

Przygotowanie:
Wątróbki umyj, oczyść i zapanieruj w mące. Smaż po 2 minuty z każdej strony, przy przełożeniu połóż na oleju gałązkę świeżego rozmarynu. Pod koniec smażenia, posól i popieprz. Na drugiej patelni rozpuść masło, dodaj cukier, zmniejsz ogień na minimalny, po czym ułóż na niej ósemki jabłka. Smaż do momentu kiedy staną się miękkie i złote. Po ostudzeniu oba składniki (bez rozmarynu) ułóż na mieszance sałat. Dodaj pokrojone na pół wiśnie oraz posiekaną w piórka cebulę. Do tej sałaty proponuję charakterny sos rozmarynowy salsa verde.

Składniki:
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Family
200 g wątróbek drobiowych
1 jabłko
2 gałązki świeżego rozmarynu
½ cebuli cukrowej
Garść wiśni bez pestek
Łyżka masła
Łyżka cukru
Mąka do panierowania
Sól
Pieprz