Lekka sałatka wiosenna
Przygotowanie:
Sałatkę układamy warstwowo na dużym talerzu. Na początku kładziemy liście szpinaku i przyprawiamy go solą. Ser mozzarella kroimy na ćwiartki. Przy każdym plasterku sera kładziemy łyżeczkę konfitury z truskawek oraz jogurtu greckiego. Całość posypujemy prażonym słonecznikiem, polewamy oliwą z oliwek. Na koniec dodajemy kilka truskawek i polewamy odrobiną octu balsamicznego. Obok układamy pierś z kurczaka duszoną w ulubionych przyprawach i chrupiące grzanki.
Składniki:
1 opakowanie szpinaku Fit&Easy
Kilka truskawek
1 opakowanie sera mozarella
1 opakowanie jogurtu greckiego
1 opakowanie konfitury truskawkowej
1 pierś z kurczaka
pieczywo
słonecznik prażony
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sól