Sałata z karczochem, zapiekanym pomidorem i cykorią

salata-z-karczochem-zapiekanym-pomidorem-i-cykoria
salata-z-karczochem-zapiekanym-pomidorem-i-cykoria

Przygotowanie: 
Mieszankę sałat wyłóż do naczynia. Pomidory przekrój wzdłuż na pół. Usuń szypułkę i miąższ ze środka. Posól delikatnie i odstaw na 15 minut na ręcznik papierowy, aby wilgoć na niego ściekła. Po tym czasie do środka dodaj posiekaną natkę pietruszki i włóż po plastrze mozzarelli. Zapiekaj przez 15 – 20 minut w temperaturze 160 stopni C. Do mieszanki dodaj posiekaną cykorię, fragmenty karczochów i oliwki. Na koniec ułóż ćwiartki zapieczonego pomidora. Do tej kompozycji proponuję winegret na bazie zalewy z karczochów.


Składniki:
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Active
2 ugotowane serca karczochów lub z zalewy
2 nieduże pomidory
½ pęczka natki pietruszki
4 plastry mozzarelli
1 cykoria
15 czarnych oliwek